Loading...
Racisme

Ideeën van de Kinderreporters over racisme

  • De stad zou nog meer activiteiten of evenementen kunnen realiseren waar iedereen verschillende culturen kan leren kennen
  • Op school moeten juffen en meesters altijd reageren als er racistische uitspraken gedaan worden
  • Ze vinden dat er teveel veralgemeningen worden gedaan. Als er bijvoorbeeld een voorval met een buitenlander is die iets heeft misdaan, is het belangrijk om te benadrukken dat niet alle mensen zo zijn

Radioreportage bij Radio Scorpio van 09/01/2019

De kinderreporters leerden vandaag de werking van een radiostudio kennen. Ze waren er uitgenodigd om een gesprek te hebben met Fien van de Leuvense stadsdienst SOM (Samen Onderwijs Maken). SOM wil het thema racisme in scholen op de agenda zetten en was benieuwd naar de vragen en ideeën van de Partij voor Kindergelijkheid. Beluister hieronder de opname van hun radio-interview: