Loading...
Kinderrechten

Kinderreporters aan het woord op het Kinderrechtenfestival

20 november 2019

Op het Kinderrechtenfestival in Leuven kreeg de Partij voor Kindergelijkheid de kans om vragen te stellen aan Leuvense schepenen van jeugd, Vansina, van onderwijs, Wadera en van gelijke kansen, Corneillie. Ook een afgevaardigde van Unicef was aanwezig in de Gemeenteraadszaal om hen te woord te staan.

De grootste bekommernissen die de kinderreporters naar voren schoven gingen over kinderen op de vlucht en gelijkheid tussen kinderen (bijvoorbeeld in onderwijs). Leuvens schepen van onderwijs vertelde dat er al heel wat initiatieven zijn in Leuvense scholen, zoals de ‘Buddy’s’ en de ‘gekleurde potloden-setjes’, maar gaf ook aan dat hier zeker nog meer aandacht voor moet zijn. De vertegenwoordigster van Unicef beaamde dat kinderen op de vlucht de nodige hulp verdienen en dat Unicef hier bij helpt, maar dat dit zeker niet voldoende is.

Bekijk hier een kort fragment over het Kinderrechtenfestival.