Loading...
(Cyber)pestenReportage

TEJO Leuven: een warme plek voor kinderen en Kinderreporters!

18 januari 2023

Net zoals volwassenen, kennen ook kinderen momenten waarop iets hen verdrietig, boos of bang maakt. Op zulke momenten helpt het om aan iemand je verhaal te kunnen vertellen: (één van) je ouders, je broer of zus, een vriend(in), iemand van je school, … Voor kinderen die dat niet kunnen of willen, biedt TEJO een warme plek.

Op bezoek in het TEJO-huis in Leuven werden de Kinderreporters warm onthaald door vrijwilliger Filip en therapeute Monique: “TEJO er is voor alle kinderen en jongeren tussen 10 en 20 jaar die het even niet meer zien zitten. We bekijken samen hoe we jou als kind of jongere het beste kunnen helpen. Tijdens de gesprekken mag je vertellen waar je mee zit, maar soms lukt tekenen of schilderen makkelijker.”

De Kinderreporters ervaarden dat je altijd kan langskomen wanneer het TEJO-huis geopend is. Daarnaast kan je ook bellen of mailen voor een afspraak. “Bij TEJO kan je terecht zonder de toestemming van je ouders én je hoeft geen geld mee te brengen. Alle hulp die je krijgt bij TEJO is gratis.”

Meer weten? Lees het volledige artikel over het bezoek van de Kinderreporters aan TEJO in het eerstkomende Kabaal-magazine. Check ook de website van TEJO.